Ben je 18 jaar of jonger en zoek je hulp?

Heb je iets schokkends meegemaakt? Heb je spanning in je hoofd waardoor je niet goed kunt functioneren? Als zelfs je ouders en je huisarts je niet kunnen helpen, dan heb je waarschijnlijk professionele jeugdzorg nodig. Daar zijn wij voor. Wij helpen dagelijks jongeren om hun problemen te overwinnen, op weg naar een beter leven. Daarom heet onze organisatie Leef!

 

Direct aanmelden

Zit jij niet lekker in je vel?
Maak jij je zorgen, pieker je veel of heb je last van angst of paniek? 
Voel jij je vaker onzeker, prikkelbaar, onrustig of boos? 
Ervaar je een gebrek aan energie, ben je moe en lusteloos of voel je je verdrietig? 
Heb je weinig zelfvertrouwen of ben je bang om fouten te maken? 
Heb je moeite met leren en problemen op school, of het maken en onderhouden van vriendschappen? 
Of heb je onverklaarbare lichamelijke klachten, zoals hoofdpijn, buikpijn, hartkloppingen?  
 
Er zijn verschillende manieren waarop wij hulp kunnen bieden. Samen met jou (en evt. je ouders) zoeken we naar wat het beste bij jou past. Het doel is dat de impact van de situaties en/of gebeurtenissen verwerkt worden, zodat jij weer lekker in je vel zit en stevig in je schoenen staat. Je kunt ons bellen of e-mailen. 

Aanmelden

Zoek je hulp? Neem dan contact op met je arts of met het jeugdloket van de gemeente. Zij kunnen je doorverwijzen naar ons. Via die weg worden de kosten voor de hulp door de gemeente vergoed. Vind je het moeilijk om eerst naar de arts te gaan of naar de gemeente, dan kun je ons ook direct bellen.

Wat gebeurt na de aanmelding?

We beginnen altijd met een intakegesprek. Dat gesprek is bedoeld om elkaar te leren kennen, en om te begrijpen wat er speelt. Er is veel moed nodig om te praten over je problemen. Daarom zijn er meestal meerdere gesprekken nodig om je te begrijpen, en om vast te stellen welke behandeling voor jou het beste is. Terwijl we bezig zijn met gesprekken kun je bij ons ook meteen aan de slag met activiteiten die helpen om spanning weg te nemen zoals: paarden-coaching, boks-coaching, weerbaarheidstraining, studiebegeleiding aanvullen. Samen zoeken wij naar wegen die leiden naar een veilig en gelukkig leven.