Zorg op maat

Wij bieden diverse behandelmethoden die afgestemd worden op de persoonlijke klachten en behoeften van de jongere. In veel gevallen zal gewerkt worden met een combinatie van behandelmethodieken. Daarnaast bieden wij ook begeleiding aan het individu en ouders en gezinnen. LEEF!  heeft een contract voor specialistische jeugdhulp.

 

Neem direct contact op

Diagnostiek

DIAGNOSTIEK Wanneer u zich zorgen maakt over de ontwikkeling van uw kind, en een verklaring zoekt voor de klachten die hij of zij, of de omgeving ervaart, kunt u bij Leef! een (neuro)-psychologisch laten verrichten. De mogelijkheden variëren van een kort screenend onderzoek tot een uitgebreid onderzoek naar een eventuele ontwikkelingsstoornis. Afhankelijk van de hulpvraag bestaat een psychologisch onderzoek uit […] Lees verder »

Individuele Behandeling

Individuele Behandeling is gericht op traumagerelateerde klachten, sociale-, emotionele- en gedragsproblemen bij kinderen en jongeren. Zij leren vaardigheden waardoor ze op een handige manier met hun problemen aan de slag gaan. We gebruiken hiervoor verschillende manieren van behandeling, zoals cognitieve gedragstherapie, speltherapie, systeemtherapie, schematherapie en EMDR, emotieregulatie, psycho-educatie en exposure. We sluiten aan bij de leeftijd en mogelijkheden van de […] Lees verder »

Groepsbehandeling

Deze vorm van behandeling wordt in groepsverband gegeven, waarbij met name oog is voor de interactie tussen cliënten onder elkaar. Bij de indeling van de groepen wordt rekening gehouden met een acceptabel leeftijdsverschil van de deelnemers.

Individuele begeleiding

Individuele begeleiding Ter ondersteuning van de behandeling bieden wij individuele jeugd begeleiding aan, welke wij afstemmen op de behoefte en wensen van de jongere. Hierbij kan gedacht worden aan: Bokscoaching Yoga- en mindfulnesstraining Psycho-motorische therapie Dans- en bewegingsleer Creatieve therapie (paardencoaching) Haptonomie  

Ouder- en gezinsbegeleiding

Deze begeleiding is bedoeld voor ouders met opvoedvragen. Ouders krijgen adviezen over hoe ze om kunnen gaan met het gedrag of de problemen van hun kind. De begeleiding aan ouders kan variëren van enkele gesprekken met de behandelaar /begeleider tot gezinsbegeleiding in de thuissituatie.

Overig

Wij organiseren regelmatig voorlichtingsavonden en workshops voor ouders en beroepskrachten. Dit doen we steeds op een interactieve manier, waarbij veel ruimte is voor inbreng en vragen vanuit de deelnemers.