VERTROUWENSPERSOON

Vertrouwenspersoon

Elk kind of jongere die te maken krijgt met jeugdhulp, heeft recht op een onafhankelijke Vertrouwenspersoon. Daarvoor kunnen zij terecht bij het AKJ. Als de hulpverlening niet goed loopt of dat de meningen verschillen kan de vertrouwenspersoon helpen. Ondersteuning door de vertrouwenspersoon van het AKJ is gratis. Het AKJ is een zelfstandige stichting, onze vertrouwenspersonen zijn niet in dienst van Leef!

Wat kan de vertrouwenspersoon voor jou doen?

Als er een meningsverschil bestaat of je bent niet tevreden over de hulpverlening kun je dit kenbaar maken bij je hulpverlener. Kom je er niet uit dan kun je contact opnemen met een vertrouwenspersoon van het AKJ. Zij luisteren zij naar jouw verhaal. Soms helpt dat al. In ieder geval zal de vertrouwenspersoon jouw verhaal altijd serieus nemen. Zij of hij informeert jou over jouw rechten en geeft advies. Ook kan de vertrouwenspersoon jou ondersteunen bij bedenken van een oplossing of samen het gesprek met de hulpverlener aan te gaan. Mocht dit allemaal niet voldoende zijn dan kunnen zij helpen het opstellen van een klachtbrief en/of bij een bemiddelingsgesprek met Leef!

‍Hoe bereik je het AKJ?

  • Bel naar 088 – 555 1000 of stuur een e-mail naar info@AKJ.nl
  • Je kunt ook gebruik maken van de chat op de website van het AKJ. www.akj.nl. De chat is open van maandag t/m donderdag van 16.00-20.00 uur en op vrijdag van 15.00-17.00 uur.